Överlägg

Ett väggur som förändrar hela rummet!

Det är inte ovanligt att folk slänger ur sig att de inte gillar att fylla år. Det är förknippat med en massa uppmärksamhet. All denna uppmärksamhet kommer på en och samma dag och försvinner lika fort som den dök upp. Denna känsla sägs bli ännu starkare ju äldre man blir. Det är inte ovanligt att man hör farmor eller mormor säga “jag behöver ingenting” när det är dags att fylla år och det vankas presenter. Frågan är dock om de inte vill ha något innerst inne men mest inte vill vara till besvär?

Ett sätt att få tiden att stanna upp och uppskattningen att stanna kvar är att köpa en riktigt snygg väggklocka. Väggklockan är kanske inte lika vanligt i dag som den var för några år sedan men för någon som fyller 60 år är väggklockan i köket med stor sannolikhet standard.

Att köpa en väggklocka kan med andra ord vara en bra idé när det är dags att fira någon som fyller 60 år.

Den här klockan är designad av Arne Jacobsen och togs fram till Danmarks Nationalbank 1971. Det väggur som tillverkas än i dag görs helt och hållet utifrån originalritningarna. Det här är med andra ord en klassiker utifrån och in.

Modellen går under namnet Bankers Clock och varje streck som representerar varje enskild timme har 12 rutor i sig. Vilken ruta som är ifylld varierar längs med timmen.

Det finns mängder av designers av väggklockor och det här är bara en av dem. Arne Jacobsen allena erbjuder fler andra typer så det är inga problem att hitta någon som passar hemma hos just den som du ska uppvakta på 60-årsdagen. Det här är en mer enkel design men det finns de som är betydligt mer färgglada.

Köp den här: Åhlens.se

Pris: 2.749 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *