Överlägg

3 saker att tänka på när du planerar den perfekta 60-årspresenten

Du har en släkting, vän eller kollega som fyller 60, och nu har du blivit bjuden på hans eller hennes 60-årskalas. Eftersom huvudpersonen fyller jämnt vet du att det är passande med något lite extra i presentväg – enbart en blombukett eller en pocketbok kommer du inte långt med. Här är det lätt hänt att hamna i vad som kan beskrivas som ”presentkramp”: inspirationen är som bortblåst, eftersom det plötsligt finns ett mått av prestationsångest med i bilden.

Hur ska du kunna hitta en gåva som inte bara gör mottagaren glad och nöjd, utan också håller måttet för en 60-årsfest? Misströsta inte, ta det bara lugnt och fortsätt att läsa! Utöver alla tips som finns att hitta här på 60årspresenter.se kommer nu en liten lista över bra saker att tänka på när du ska införskaffa en 60-årspresent värd namnet.

  1. Utgå från vad 60-åringen har för behov och intressen. Det här är förstås A och O för att hitta en gåva som går hem hos mottagaren. Gillar födelsedagsbarnet musik och teater? Mat och vin? Eller är det bara sport och hobby som gäller? Ta avstamp i hans eller hennes intresse och passion, och ge bort något fint som har med det området att göra. Kolla också upp med 60-åringens närmsta om det finns något särskilt han eller hon behöver just nu. Kanske finns det något du som utomstående inte kan räkna ut på egen hand, men som verkligen skulle fylla igen en viktig lucka i 60-åringens liv. 
  2. Förmedla en känsla av mognad, inte ålderdom. Undvik presenter som signalerar ”nu är du på väg att bli gammal”, såsom läsglasögon eller fotvård. Satsa istället på en gåva med budskapet ”nu börjar livet!”, eftersom det är precis vad många nyblivna 60-åringar upplever. Ett hett tips är att ge bort en aktivitet eller en resa, för att inspirera till den nya guldålder som nu startar. 
  3. Tänk kvalitet framför kvantitet. Att ge bort en omsorgsfullt vald gåva istället för ett gäng plastiga dussinprylar är ofta ett vinnande koncept. Presenten behöver dock inte för den sakens skull vara särskilt dyr; det räcker med att ge bort något som signalerar att du tänkt till och önskar sätta guldkant på 60-åringens tillvaro. Vill du ändå ge bort något extra lyxigt så är det fullt möjligt att gå ihop några stycken, och ge en lite mer påkostad present tillsammans. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *