Överlägg

Vandringsresa i Albanien och Nordmakedoninen

När de 60 närmar sig är det kanske dags att tänka på de där upptäckterna som finns kvar att göra. Kanske har den du ska fira redan upplevt det pulserande stadslivet i många av Europas och kanske andra världsdelars huvudstäder? I så fall kanske det är dags att bjuda på en upplevelse som sent kommer glömmas.

När någon fyller 60 år kan det vara värt att kika på en vandringsresa. Det passar extra bra till den 60-åring som har en partner vid sin sida och där båda gillar att röra på sig.

Den här 8 dagar långa vandringsresan som går igenom Albanien och Nordmakedonien sägs vara helt sagolikt vacker. Vandringen går upp i bergen där ett uppehåll görs vid en resort i ett par dagar. Här finns det möjlighet att återhämta sig och samla krafter inför den avslutande halvan av vandringen. Vandringen fortsätter sedan för att avslutas i ett pulserande Tirana. 

Priset för vandringsresan varierar beroende på säsong och avresedatum. Gruppen som man vandrar med är cirka 20 personer.

Om du är ute efter en vadringsresa som 60-årspresent så kan du kika in på Temaresors hemsida. Här finns mängder av olika vandringar. Just denna vandring klassificeras som svårighetsgrad 2. Det vill säga en medelsvår vandring. 

I resan ingår flyg och andra transporter enligt program samt del i dubbelrum. Även måltider ingår. Dricks ingår ej men sköts av resans ledare efter att ni som grupp lagt ihop till en symbolisk summa. 

Innan du ger bort en vandringsresa ska du nog förvissa dig om att den som du ska fira på 60-årsdagen klarar av en vandring som denna. Att gå en lång promenad är en sak. Men att vandra dag efter dag är tufft för kroppen och inte något som alla klarar av. Men om man övar lite och går in skorna så är det värt det. Denna resa är garanterat förtrollande vacker! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *