Överlägg

En prova på-kurs i att dreja

kurs drejning

En av de mest fascinerande saker med oss människor är att vi aldrig upphör att vara nyfikna och vilja lära oss saker. När vi fyller 60 och kanske trappar ned på arbetet inför den stundande pensionen finns mer tid och energi över än någonsin till att göra de saker vi drömt om. Ändå är det lätt att bli smått handlingsförlamad, och fortsätta i de bekväma mönster av vardag och rutiner vi levt i så länge. Här kan du med hjälp av din 60-årspresent hjälpa födelsedagsbarnet på traven lite: ge bort en prova på-kurs i ett nytt hantverk, som en färdigserverad inbjudan till att testa och lära sig något nytt. 

Den här presenten passar den som har ett intresse för konst och vackra saker, men även den som aldrig riktigt fått ge utlopp för sin kreativa ådra. Kursen i drejning hålls i Stockholm och innebär en grundläggande prova på-drejning under loppet av ca 2 timmar. Det hela inleds med att en erfaren krukmakare berättar om hantverket bakom drejning – detta tusentals år gamla skapande av lera. Därefter får kursens deltagare sätta igång och prova, placerade bakom en drejskiva med en lerklös i handen. Krukmakaren ger guidning och stöd under hela kurstillfället, så att alla kan bli nöjda med sitt egendrejade alster. Här ges möjlighet att skapa en egen skål, en vas, en kopp eller något annat fint som sedan kan användas och visas upp där hemma. 

Något av det härligaste med att dreja är den där rogivande och nästan meditativa känslan man kan komma in i, när man sitter där med leran i hand och ser en vacker form växa fram. Det här är en upplevelse av ett unikt slag som din utvalda 60-åring troligtvis kommer att uppskatta mer än han eller hon kanske trodde på förhand. Vem vet, kanske har du bjudit in jubilaren till ett helt nytt fritidsintresse? En nyväckt passion för hantverk och lera? Ta chansen och ge bort detta inspirerande lärotillfälle, som en fin och kreativ 60-årspresent till någon du tycker om. 

Boka denna kurs på LiveIt.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *